сряда , 22 август 2018 г.
Начало / Общество / Отпускат допълнителни средства за  ремонт на пешеходния подлез при жп спирка Метал

Отпускат допълнителни средства за  ремонт на пешеходния подлез при жп спирка Метал

emil-kostadinov
Община Перник отпуска допълнителни средства за ремонт на пешеходния подлез при жп спирка Метал. Докладната записка, внесена от кмета Вяра Церовска, беше гласувана на днешното редовно заседание на Общинския съвет в Перник. В нея се предлага да бъдат добавени 20 000 лева в поименния списък за капиталовите разхди за 2018 г. за сметка на други дейности по сметка на общинската администрация, без да се нарушава общата  рамка на бюджета.

„Състоянието на съоръжението е много лошо и се налага да бъде направен основен ремонт. Средствата, заложени в Поименния списък на капиталовите разходи за 2018 г. на Община Перник са 42 хил. без ДДС. Бяха проведени 2 обществена поръчки и два пъти бе удължен срокът, но кандидати  нямаше. Разговаряхме със строители и стана ясно, че в хода на този основен ремонт ще има дейности, които изискват повече средства“, обясни кметът Вяра Церовска. Тя подчерта, че е провела няколко срещи с кмета на квартал „Изток“ инж. Емил Костадинов, който настоява ремонтът да бъде извършен спешно, тъй като през подлеза ежедневно минава твърде голям поток от хора, които отииват или се връщат от работа.

Кметът на Изток Емил Костадинов, който е посетил подлеза на място и се  е убедил в лошото му състояние, обоснова искането си с факта, че на съоръжението са правени многократни проверки и обясни: „Пешеходният подлез се намира до жп линията и минава под външноградската магистрала, но лошото му състояние е причина гражданите да пресичат магистралата, рискувайки здравето и живота си  и през годините там сасе случвали множество инциденти“. Костадинов отбеляза, че подлезът е много слабо осветен, голяма част от стъпалата са разрушени, част от решетките на отводнителните канали липсват, има падаща мазилка, която също представлява потенциална опасност, а последният ремонт на обекта е извършен през далечната 2008 г.

Следваща Водач от с. Черна гора шофира с 2.74 промила алкохол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *