петък , 17 ноември 2017 г.
Начало / Политика / Отново поругаха паметника на Георги Димитров, социалистите излязоха с декларация

Отново поругаха паметника на Георги Димитров, социалистите излязоха с декларация

gavra-pametnik-g-dimitrov-1

Вандали отново поругаха паметника на Георги Димитров в Западния парк в Перник. Върху постамента се появиха пречупени кръстове, а пейки в близост са обърнати и потрошени. Социалистите в града твърдят обаче, че това е проява на организиран неофашизъм. Това бе поводът БСП в Перник да излезе с декларация, в която осъждат вандалския акт и призовават Община Перник и другите отговорни институции да вземат спешни мерки срещу подобни действия.

Вижте целия текст на декларацията:

П О З И Ц И Я

 На ОблС на БСП Перник

 Ние, социалистите от област Перник остро осъждаме поругаването на паметника на Георги Димитров в Перник. За нас е недопустима появата на фашистки символи върху постамента на паметника. За пореден път наблюдаваме целенасочено демонстриране на варварско отношение към паметници в града ни. Броени дни след като свастики се появиха на паметника на Съветската армия в София и паметника на Альоша в Пловдив, и Перник се присъедини към тази вандалщина.

 

За нас това, че в кратък период от време върху редица културно-исторически обекти се появиха фашистки символи говори не просто за хулиганство и вандализъм. Това вече е проява на организиран неофашизъм. Ако изпочупените пейки в района на паметника на Димитров са хулигански прояви, то нарисуваните свастики показват зараждането на едно опасно явление.

gavra-pametnik-g-dimitrov-3

Днес, когато Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда заради спасяването на българските евреи, е недопустимо обществото ни да толерира каквито и да е прояви на нацизъм и антисемитизъм.

 

Призоваваме община Перник и другите отговорни институции да вземат спешни мерки срещу подобни действия.

gavra-pametnik-g-dimitrov-2

Следваща Люси Иларионов и Ани Хоанг си спретнаха домашно видео за възрастни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *