неделя , 18 ноември 2018 г.
Начало / Култура и образование / Откриха първата изложба от инициативата „Да доведем изкуството при децата“

Откриха първата изложба от инициативата „Да доведем изкуството при децата“

fb_img_1512675149667
Художествена изложба със зимни пейзажи бе открита в галерията на ЦПЛР – Обединен детски комплекс. Картините са от фонда на художествената галерия „Любен Гайдаров“ и са подбрани специално за децата. Експозицията е първата от инициативата “Да доведем изкуството при децата“.
„Не за първи път съм тук и всяка инициатива е все по -хубава. „Четири сезона“ – една страхотна тема и вие, мили деца,  ще имате щастието и възможността да се учите от нашите художници, които ще ви покажат тайните на изкуството. Ще ви покажат и Перник по един неповторим начин, а заедно ще можете да израснете като истински майстори на четката“, с тези думи кметът на Община Перник Вяра Церовска откри изложбата.
„Всички сме се събрали, обединени от идеята да показваме истински красивото и ценното, сътворено от най-добрите български художници. Силно се надявам, че ще успеем в това начинание, защото мисията ни е заради всички“, сподели директорът на ОДК Таня Китанова, която беше подкрепена и от директора на галериите Елена Темелкова за доброто сътрудничество между двете институции.
„Част от фонда на художествената галерия е тук, между децата. Една картина сама по себе си не живее, когато няма кой да я гледа, кой да я харесва, кой да я оцени и кой да пожелае  да я притежава. Затова е много ценно, че тези картини са тук, където могат да се видят от младите таланти“, коментира Елена Темелкова.
В рамките на експозицията беше представен и специален пърформанс от творческите състави в Обединения детски комплекс.
fb_img_1512675133553 fb_img_1512675125682 fb_img_1512675120986 fb_img_1512675146257

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *