петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Култура и образование / Откриха нов център по природни науки в ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник

Откриха нов център по природни науки в ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник

dav

Откриха нов център по природни науки в ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник,, който се реализира по проект „Училище на бъдещето“ на фондация Америка за България. Лентата на новата придобивка беше прерязана на специална церемония  от директора на учебното заведение Емилия Грозданова. В центъра бе проведен открит урок по география , на който присъства кметът на Община Перник Вяра Церовска. В рамките на проекта са оборудвани  кабинетите със система от лабораторни модули и мрежово свързани дигитални инструменти – интерактивни дъски, лаптопи , ученически таблети, цифрова микроскопска камера , дигитални научни лаборатории. Изградени са четири мултимедийни кабинети  по  физика и астрономия, биология и здравно образование, по химия и опазване на околната среда и по география и икономика. Обособени са и две информационни зони във фоайетата на учебното заведение.

dav

„Един от основните приоритети в стратегията за развитие на нашата гимназия е създаването на благоприятна училищна среда чрез подобряване и осъвременяване на материалната база  като основна предпоставка за качествено образование. Този стремеж мотивира мен и колегите ми в търсене на  алтернативни възможности за финансиране и подобряване на материалната база и да реализираме този проект. Чрез него създадохме модерна и функционална образователна среда, наситена с богати природни акценти и осигуряване на възможност за провеждане на експериментални дейности“, каза директорът Емилия Грозданова.
dav
dav
Учениците, учителите и гостите бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска. „Споделям и вълнението, и радостта , и напрежението от днешния ден, който отразява един  труд, толкова важен, толкова сериозен да се включиш в оспорвана конкуренция, за да покажеш, че си най-добрият и накрая да успееш да го реализираш. Поздравявам ви затова, че успяхте да запазите добрите традиции на прекрасно обучение, на изграждане на истински личности, които могат да определят своя професионален път благодарение на училището, в което са израснали и са получили своя опит и умения. Сигурна съм, че това наистина ще бъде училище на бъдещето, защото непрекъснато работите и показвате, че можете да бъдете от най-добрите“, каза кметът Вяра Церовска и пожела на всички успех.

dav

„Всяка осъществена мечта е повод за истински празник , а бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на своите мечти. Мечтите са цели , които преследваме, мечтите са планове, които чертаем , мечтите са съкровени желания скътани в мислите ни, те са посоката, в която вървим. От сърце благодарим на нашите приятели от фондация Америка за България, с помощта, на които днес мечтата ни става реалност“, споделиха възпитаниците на учебното заведение.
На празника присъстваха секретарят на Общината Радослава Манова , председателят на Общинския съвет Иво Савов и неговите заместници Румяна Гьорева, Петър Първанов и Милан Миланов, началникът на Регионалното управление Ваня Коконова и представители на фондация Америка за България.
dav
dav

dav

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *