сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Общество / Открит кабинет в Областната администрация дава информация за горите

Открит кабинет в Областната администрация дава информация за горите

img_1527

Информация за горите в областта се предоставя по време на открит кабинет на Регионалната дирекция по горите /РДГ/ – Кюстендил в Областна администрация Перник. За поредна година областният управител Ирена Соколова, съвместно РДГ  организират открит кабинет, разясняващ дейностите и услугите на дирекцията. Това е една от инициативите посветени на „Седмицата на гората”.

В деня за консултации в Областнтаа администрация в Перник, жителите, имащи конкретни въпроси, могат да получат достоверна и изчерпателна информация от екпертите на РДГ. Подготвени са брошури, които да бъдат раздадени на посетители, както и 60 фиданки от различни дървесни видове.

Организирани са още седмица на отворените врати в РДГ – Кюстендил и горските стопанства,  както и фото конкурс за младежи.

След проведената пресконференция вчера, бяха връчени наградите на авторите на снимките класирали се на челни места. Ирена Соколова връчи отличието на поделилите си второто място – Михаил Богомилов и Андрей Димитров, а директорът на РДГ инж. Здравчо Тодоров – на призьора Явор Борисов.

«Радвам се, че все повече младежи се ангажират с дейности, свързани с опазването на околната среда и запазването на баланса в природата. Вие давате чудесен пример на вашите връстници, за това да предпочетат гората пред компютрите вкъщи» сподели с участниците в конкурса  Ирена Соколова.

Образователни беседи и садене на фиданки в детските градини също са сред инициативите в „Седмица на гората – 2018 година“.

img_1535 img_1528 img_1531 img_1530 img_1532

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *