събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Бизнес / Открита е обществена поръчка за укрепване на свлачището в местността „Цървеняка“ на пътя Радомир – Перник

Открита е обществена поръчка за укрепване на свлачището в местността „Цървеняка“ на пътя Радомир – Перник

api

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ стартира обществена поръчка за извършването на проучвателно-проектантски работи и изпълнение на дейности по укрепване на свлачището при км 72+300 на път I-6 Радомир – Перник, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Целта е да бъдат проучени инженерно-геоложките условия в района на свлачището, причините за активизиране и разработване на техническо решение за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък. Индикативната стойност на поръчката е 400 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 29 януари 2018 г.

Проектът ще кандидатства за финансиране по приоритетна ос 4 „Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища“ на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Участъкът, който ще се укрепи, е в местността „Цървеняка“. Дължина на пътния участък, засегнат от свлачищния процес, е около 25 метра. Основните причини за проявените свлачищни процеси, според становището на експертите, е преовлажняване на откоса в следствие на паднали значителни количества валежи, геоложки строеж и геоморфоложки особености, нерегулиран отток от терените над откоса и др.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *