неделя , 20 октомври 2019 г.
Начало / Общество / Отборът на Областна администрация почисти пътя до хижа „Славей“ и отбеляза приятна тенденция

Отборът на Областна администрация почисти пътя до хижа „Славей“ и отбеляза приятна тенденция

img-dfd22ad79837ac0ed7306b86da150d92-v-01
Областна администрация – Перник се включи в националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“, инициирана от bTV Media Group.
За трета поредна година служителите на ведомството почистиха пътя, водещ до хижа „Славей“, в планината Голо Бърдо и прилежащите терени.
Те споделиха своето впечатление, че с всяка изминала година количеството на отпадъци те в този район става все по-малко и не се забелязват нерегламентирани сметища.
По думите им, това е удовлетворяващ резултат, показателен за това, че жителите на област Перник полагат грижа за околната среда и не замърсяват любимите си зони за отдих и разходка.
img-ea693e6b68aa643b1de328d8c51acc7d-v-01
Към най-мащабната екологична инициатива заедно с експертите на Областна администрация се присъединиха и повечето от териториалните структури на централната и изпълнителната власт в регион Перник. Те почистваха пред сградите на своите ведомства, паркове и градинки, обществени места, междублокови и квартални пространства.
Вече девета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” обединява в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място.
Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *