сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Криминални / Осъдиха условно радомирец, изкупувал незаконно метали

Осъдиха условно радомирец, изкупувал незаконно метали

temida

Осъдиха условно радомирец, изкупувал незаконно метали. По обвинителен акт на Районната прокуратура в Радомир съдът е признал за виновен Б.Д. за извършено от него престъпление по чл. 234б, ал.1, пр.1 от НК, съобщиха от столичната Апелативна прокуратура.

В периода от м. юни 2013 г. до м. март 2016 г. в гр. Радомир подсъдимият Б.Д. изкупувал от различни граждани отпадъци от черни и цветни метали. Тази търговска дейност той извършвал в нарушение на Закона за управление на отпадъците, тъй като не притежавал съответния лиценз, изискващ се по нормативен акт.

За близо три години Б.Д. изкупил стари негодни леки автомобили – 69.83 тона (на основата на черни метали), на стойност 16 830 лева.

С присъда на Районния съд в Радомир му е наложено наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 5 000 лева и „лишаване от право да упражнява търговска дейност” за срок от 1 година.

Веществените доказателства по делото – 69 броя леки автомобили се отнемат в полза на държавата. Подсъдимият следва да заплати и сумата от 3 219.24 лева, представляващи разноски по досъдебното производство и още 120 лева за такива, извършени на фазата на съдебното следствие.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *