сряда , 21 август 2019 г.
Начало / Криминални / Осъдителна присъда за рецидивист, изнасилил жена в Перник

Осъдителна присъда за рецидивист, изнасилил жена в Перник

сн. flickr
сн. flickr

На четири години затвор при първоначален „строг“ режим на изтърпяване е осъден 42-годишния М.К. за изнасилване, извършено от него в условията на опасен рецидив. Присъдата е постановена днес.

През 2009 г. подсъдимият М. К. е осъден за убийство на 15 години „Лишаване от свобода“. 8 години по-късно е освободен предсрочно.

След като излиза от затвора, той се свързва с неговия братовчед С.А., който му намира работа на строителен обект в гр. Перник и му разрешава да живее известно време в жилището му. За да може да изпълнява постановената му пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес“, М.К. се регистрира на адреса на братовчеда си.

 В същия имот, освен С.А., живее малолетната му дъщеря и приятелката му А., с която той живее на семейни начала.

Една вечер през м. март 2018 г. С.А. и детето отиват на гости. М.К. остава в дома с А. Възползвайки се от това обстоятелство, той опира нож до гърлото на жената и с нетърпящ възражение тон й заповядва да се съблече, за да правят секс. А. силно се уплашила, тъй като знаела, че преди години мъжът е бил в затвора за убийство. Въпреки противопоставянето й, той осъществява насилствен полов акт с жената на дивана в хола, като през цялото време насочва ножа към нея.

След случилото се М.К. продължава да живее в жилището на С.А. На няколко пъти той отново извършва съвкупление с А., въпреки волята й. С цел сломяване на съпротивата й, той нанася на пострадалата удари с юмруци в лицето. Заплашва я, че ако сподели на някого, ще убие всичките. Това заканване въздържа жената да разкаже на мъжа си за случилото се.

На 13.05.2018 г., на връщане от събор в гр. Червен бряг, пострадалата А. завява на С.А., че няма да се прибере в къщата в гр. Перник, докато не изгони оттам М.К. Попитана от него за причината, тя се разплана му споделя за изнасилванията и притесненията й да не казва, за да не пострадат всички.

Още същия ден двамата подавят сигнал за случилото се в РУ на МВР гр. Перник.

Наказателното производство срещу М.К. е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което наложеното наказание е редуцирано с 1/3, а именно – от 6 години „лишаване от свобода“ на 4 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Софийския апелативен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *