петък , 14 юли 2017 г.
Начало / Общество / Оправдан за подкуп „патриот“ става зам.-областен на Перник

Оправдан за подкуп „патриот“ става зам.-областен на Перник

vasil-pavlov-nfsb

Областната управа в Перник ще има нов заместник областен управител от квотата на „Обединените патриоти“. Името му е Васил Павлов, а от кабинета на областния управител Ирена Соколова, потвърдиха, че има заповед за назначението, но Павлов все още не е встъпил в длъжност и затова попълването на политическия кабинет още не е обявено официално.

Васил Павлов е член на НФСБ и областен координатор за региона. Предложен е за мястото от квотата на „Обединените патриоти“ – според коалиционното споразумение с ГЕРБ двете управляващи формации посочват хора във втория ешелон на властта във всички държавни структури.

През 2002 г. Павлов, инженер по образование, е работил в администрацията на община Перник. Според публикация във в. „Стандарт“ оттогава, позоваваща се на съобщение от полицията в града, „високопоставен общински служител в Перник с инициали В.П. е бил задържан от служители на Икономическа полиция за получаване на подкуп“. За поискани 100 лв. за услуга сигнализирал бизнесмен, който не е от града и чието име не се споменава, става ясно от съобщението на полицията. В публикацията на вестника пише, че „най-вероятно задържаният е Васил Павлов, завеждащ отдела за търговската дейност в общината.“

Пред Клуб Z  Васил Павлов потвърждава, че очаква заповедта за назначаването му за зам.-областен управител да бъде официализирана. На въпрос имало подобен случай от 2002 г., в който е било замесено името му и ако да – как се е развил той – бил ли е подведен под отговорност и какво е станало в крайна сметка, представителят на НФСБ заявява:

„Това е отминало, няма проблем. Съдът ме е обявил за невиновен и напълно ме е оправдал и това се случи отдавна“. От думите му става ясно, че съдебният казус е приключил още през 2003-та – година след въпросното съобщение от полицията.

На последните парламентарни избори Васил Павлов от НФСБ е бил в на четвърто място в депутатските листи на „Обединените патриоти“. Това означава, че със сигурност е с чисто съдебно минало, тъй като иначе по закон не може да участва като кандидат в парламентарни избори.

Той е роден в пернишкото с. Големо Бучино. Завършва в Техническия университет в София с квалификация – Машинен инженер.
Павлов е работил 15 години в заводите за тежко машиностроене в Радомир, а след съкращенията в холдинг „Радомир метали“ е бил и шофьор на такси. Зад гърба си има три годишен управленски опит на общинската фирма „Арония“, както и 6 месеца в общинската администрация на община Перник, като началник отдел.

Перничанинът има и стаж като охранител на фирма, както и като технически ръководител на строителна фирма. Последната му работа е била в мебелна фирма за оборудване на училища и детски градини. През 1994г. има присъдена квалификация „Мениджър“ по специалността „Мениджмънт и стопански бизнес“. Павлов е бил и общински съветник в Перник. В момента той е пенсионер. Живее в родното си място – женен е с две деца.
„Единствената партия в която някога съм членувал е „НФСБ““, категоричен е Васил Павлов.

Предишна Тервел Пулев и любимата му Диана: Всичко между нас започна с целувка от хващане на бас
Следваща Бюджетът вече дължи 3 млн. лв. лихви за „безплатното“ саниране

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *