Начало / Криминални / Окръжната прокуратура в Перник изправи на подсъдимата скамейка обвиняем за убийство на съседа си

Окръжната прокуратура в Перник изправи на подсъдимата скамейка обвиняем за убийство на съседа си

sadebna-zala

Окръжната прокуратура в Перник предаде на съд П.М., по обвинение за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, както и за незаконно държане на боеприпаси, съобщиха от столичната Апелативна прокуратура.

Обвиняемият П.М. живеел сам в имота си в махала Ракитов дол в с. Горочевци, община Трън, като се занимавал с животновъдство.

Около 20 ч. на 28.04.2017 г. той бил в дома на съседа си – Р.Р., с когото пиели алкохол. Те често се събирали, понякога спорели и се карали, след което на следващия ден отново се виждали на по питие.

Въпросната вечер Р.Р. позвънил на общия им приятел К.С., като му се оплакал за поредното им скарване с П.М. По време на телефонния разговор той съобщил, че П. идва с насочена пушка, след което се чул „страшен писък“ и връзката прекъснала. Неколкократните опити на К.С. да се свърже с приятеля си останали безуспешни. Обезпокоен от това, той посетил дома на Р.Р., но не го открил. Осветлението и телевизорът работели, ключът бил във външната врата, на циментовия под имало три мокри петна. Такова петно имало и на бетоновата площадка, където обикновено стопанинът паркирал джипа си.

Впоследствие бил подаден сигнал на телефон 112 за изчезването на Р.Р., а пристигналите на място полицейски служители установили следи от кръв по тревата и пред входната врата.

 При обиколка на околността трупът на Р.Р. бил открит в местността Маринов дол, а П.М. бил задържан по обвинение за убийство.

От заключението на назначената в хода на досъдебното производство съдебно медицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалия Р.Р. се дължи на огнестрелните наранявания в областта на гръдния кош и корема, засегнали жизненоважни органи и системи и причинили остра и значителна кръвозагуба. Огнестрелното нараняване в областта на главата е причинено след смъртта на пострадалия и няма отношение към причините за настъпването на фаталния изход за него.

 Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *