понеделник , 21 януари 2019 г.
Начало / Извън Перник / Огън жена! Баба Мария от Бръшляница кръстосва улиците въоръжена до зъби и плаши до смърт престъпниците

Огън жена! Баба Мария от Бръшляница кръстосва улиците въоръжена до зъби и плаши до смърт престъпниците

baba-mariya

86-годишната Мария Петрова Пъшева от село Бръшляница е известна сред местните като баба Мара – Пушката, разказват в сутрешния блок на Нова телевизия.

Възрастната жена се превърна в хит, след като стана ясно, че е въоръжена до зъби, заради което държи далече и крадците.
Баба Мария е обирана три – четири пъти. През годините има две убийства в село Бръшляница, което допълнително мотивирало баба Мария да се въоръжи, тъй като нападенията били само срещу възрастни хора.

Оръжието на баба Мара – Пушката е законно. Тя има три правила: Оръжието ти трябва да е законно. Второ, как го съхраняваш. Трето, кога го използваш.

Тя е използвала своето оръжие, стреляла е във въздуха с пистолета си. По-често използва пушката, тъй като има и животни, от които трябва да се пази.

Освен това бойната пенсионерка има и три кучета, за да я „вардят от крадци”.

86-годишната разказва, че иска просто да доизживее спокойно дните си, заради което и е въоръжена до зъби.
„Не разчитам на държавата – признава баба Мария. – Няма кой да ме защити, ако сама не го направя. Пушката и пистолета са ми надеждата да се пазя. Преди хранех три прасета, а сега – три кучета, за да ме пазят“.

Баба Мария коментира и случилото се с доктор Димитров, който уби престъпник, влязъл в имота му.
„Доктор Димитров е учен човек, но е глупав. – заяви баба Мария. – Трябвало е да се обади на 112 за да му е спокойно“./retro.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *