понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Общество / Ограничен е достъпът на физически лица до горските територии, попадащи до констатирания случай на африканска чума по свинете

Ограничен е достъпът на физически лица до горските територии, попадащи до констатирания случай на африканска чума по свинете

Irena Sokolova
Ограничен е достъпът на физически лица до горските територии на общините Брезник и Трън, попадащи в обхвата на констатирания първи случай на африканска чума по свинете /АЧС/, съобщи областният управител Ирена Соколова. Забранено е провеждането на различни по вид спортни и туристически събития и мероприятия в района на инфектираната зона.
Със заповед № РД 11-1939 от 26 септември 2019 г. на Изпълнителния директор на БАБХ се разпорежда, че достъпът до горските територии, попадащи в периметъра около констатирания случай, е забранен със срок на действие на заповедта от 27.09 до 27.11.2019 г.
Описаните ловностопански райони попадат в землищата на следните населени места: с. Неделково, с. Лялинци, с. Парамун, с. Мракетинци, с. Филиповци, с. Бутроинци, с. Врабча, с. Проданча, с. Велиново, с. Милкьовци.
Придвижването в тези райони се разрешава само за служители на ведомства, пряко свързани с претърсването и прилагането на мерки за ликвидиране на болестта АЧС при спазване на мерките за биосигурност.
Граждани и групи (туристи, летовници, пастири, дървосекачи, събирачи на трюфели, гъби и сезонни растения), трябва да ограничат временно достъпа си до горепосочените ловностопански райони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *