сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Общество / Огнеборецът Методи Миланов с престижна награда от церемонията „Пожарникар на годината“

Огнеборецът Методи Миланов с престижна награда от церемонията „Пожарникар на годината“

metodi-milanov-ngrada-ot-pogarnikar-na-godinata

Огнеборецът Методи Миланов от Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник бе отличен с престижната награда в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност” на 23-тата тържествена церемония “Пожарникар на годината” . Миланов помага на затрупан до кръста 33-годишен мъж след срутване на бетонна конструкция в бившия завод „Пектин“ и активно участва в потушаването на пожар в „Топлофикация Перник“ АД.

„Заедно с Главен секретар на МВР Младен Маринов, Зам.- министър Красимир Ципов и ген. Николай Николов изразихме признателността и уважението си към пожарникарите изпълняващи безусловно своя професионален дълг, но и рискуващи живота си, за да спасяват попадналите в беда“, пише във фейсбук-профила си областният управител на Перник Ирена Соколова, която присъства на тържественета церемония по награждаването във Военния клуб в столицата.

„Ще ви споделя една тайна – пожарникарите не са безстрашни. Ние просто умеем да владеем страха в правилния момент. Не е възможно да си безстрашен“, каза началникът на пожарната в Благоевград Боян Кондуров, който бе удостоен с голямата награда „Пожарникар на годината“. Той обяви, че приема отличието като награда и за всеки от неговите колеги. С нарастващо вълнение от церемонията и отправените към него погледи той пожела за финал на колегите си да запазят искрата, която ги е запалила по тази професия, „защото това, което правим, има значение“.

За първи път в рамките на тържеството се проведе и благотворителен търг c детски рисунки, участвали в националния конкурс «С очите си видях бедата» . Областният управител на Перник Ирена Соколова откупи росунката на 14-годишния Асен Тодоров, давайки своята лепта за каузата. Събраните средства ще отидат при семействата на пострадали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

metodi-milanov-ngrada-ot-pogarnikar-na-godinata-2 metodi-milanov-ngrada-ot-pogarnikar-na-godinata-3

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *