събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Бизнес / Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие проектобюджета за 2019 година

Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие проектобюджета за 2019 година

dsc_0359

Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Перник прие проектобюджета за 2019 година. Извънредното събиране, председателствано от областния управител Ирена Соколова, се проведе при 99% кворум и сучастието на кметовете на шестте общини от областта.

Двете точки в дневния ред предвиждаха приемане на проектобюджет за 2019 г. и съгласуване на План за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите, съгласно договор на ВиК- асоциацията с оператора.

Бюджетът на АВиК за 2019 г. бе приет с мнозинство от присъстващите с право на глас. Съгласно чл. 20 ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Асциациите по ВиК и чл. 198 в, ал. 13 от Закона за водите, той предвижда препоръчителен размер на вноската на държавата  в размер на 19 783,56 лв. и средства от общините според процентния им дял в АВиК, общо в размер на 36 740,91 лв.

Поради допуснати технически грешки и непълноти, планът за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите, съгласно договор на ВиК- асоциацията с оператора беше върнат за корекции към ВиК – Перник. Членовете на асоциацията поставиха срок за повторно представяне на плана до края на месец октомври, за да може да бъде гласуван на следващо заседание на АВиК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *