петък , 28 септември 2018 г.
Начало / Общество / Общинските съветници от БСП остро възмутени от определянето на почетен гражданин на Перник

Общинските съветници от БСП остро възмутени от определянето на почетен гражданин на Перник

 

bsp-logo-1

Групата общински съветници от „БСП и коалиция“ изразява острото си възмущение от начина, по който беше проведен дебатът и извършено гласуването за удостояването със звание ” Почетен гражданин на гр. Перник”.

Пренебрегвайки волята на хората, които са ги номинирали, без никакви мотиви,  кметът на община Перник Вяра Церовска,  председателят на ОбС Иво Савов и председателят на постоянната комисия „Образование, наука, култура и вероизповедания“ Румяна Гьорева унизиха както отхвърлените от тях достойни перничани, така и инж. Димитър Панов, за когото бе взето решение да бъде удостоен с почетното звание.

Прецедент в историята на града ни е почетен гражданин да не е получил подкрепата на 41 съветници, подчертават от групата на БСП.

С отказа да подложии на гласуване предложението за Людмила Чешмеджиева, председателят на ОбС Иво Савов  не просто наруши Правилника, не само постави под съмнение легитимността на взетото решение, но и обезцени смисъла от това Перник да има почетен гражданин.

След като една тричленка еднолично определя на кого да бъде присъдено званието, групата общински съветници на „БСП и коалиция“ застава на категорична позиция, че няма да участва в подобен фарс.

Ние смятаме, че тези действия от страна на управляващите са неприемливи.

Напомняме, че името на оперетната певица и актриса Людмила Чешмеджиева е карало и продължава да кара поколения перничани да се гордеят с нея и с града ни. Оставаме на позиция, че достойните хора, предложени за почетни граждани на Перник с труда, професионализма и приноса си заслужават уважение, а не унижение!

 

 

Група съветници на БСП на ОбС-Перник

Предишна Запорираха сметките на Община Перник
Следваща Божидар Страхилов: Време е за промяна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *