понеделник , 20 май 2019 г.
Начало / Общество / Общинските съветници от БСП към управляващите в Перник: Намерете поне малко достойнство и подайте оставки

Общинските съветници от БСП към управляващите в Перник: Намерете поне малко достойнство и подайте оставки

bsp-logo-1

Общинските съветници от БСП и общинстото раководство на столетницата излязоха с декларация на днешната извънредна сесия на Общинския съвет. Заседанието на местния законодателен орган е превърнато в абсолютен фарс, твърдят те. Социалистите са категорични, че днешната извънредна сесия е опорочена, защото е свикана в разрез със закона и с Правилника за работа на ОбС. Заради незаконосъобразността, за която твърдят, те поискаха заседанието да не се провежда. Сесията обаче продължи. Това бе причината социалистите да присъстват в залата, но да не вземат участие в гласуването.

„В опитите си да омаловажите постъпката и да се оправдаете, вие, господа управляващи поставихте под съмнение легитимността на всички взети в този мандат решения. Сринахте напълно авторитета на органа Общински съвет.“, пишат от БСП и призовават управлявщите да намерят в себе си поне малко човешко достойнство  и доблест и да подадат оставки.

Вижте целия текст на декларацията:

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на ОбС на БСП – Перник и групата общински съветници от БСП

Госпожо Кмет,

Господин Председател,

Колеги

Уважаеми съграждани,
Свидетели сме на това, как за пореден път заседание на общински съвет бе превърнато в абсолютен фарс.

Административната, правна и политическа некомпетентност както на председателя, така и на Кмета на Община Перник доведоха до това за пореден път общинският съвет  да е принуден да вземе незаконосъобразни решения. Последователните действия на управляващото мнозинство сринаха доверието в институциите до равнище, на което никой преди тях не е успявал.

Общината ни се превърна в емблема на скандали и фалшификации.

Уважаеми управляващи, с фалшифицираните гласувания на сесията на 28.02. 2019 г.  вие достигнахте своя апогей. След този позор, който сътворихте на 28.02.2019 г. възникват много въпроси:

Кой организира, кой фалшифицира и чий интереси обслужихте?!

В опитите си да омаловажите постъпката и да се оправдаете, вие, господа управляващи поставихте под съмнение легитимността на всички взети в този мандат решения. Сринахте напълно авторитета на органа Общински съвет.

Дружните ви усилия днес показаха, че общинския съвет е превърнат в нотариат за подпечатване на решения, взимани на друго място. Вместо двете институции да решават проблемите на Перник и перничани, със своята некомпетентност Вие ги задълбочавате. Затова Ви призоваваме да намерите в себе си поне малко човешко достойнство  и доблест и да подадете оставки.

 

07.03.2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *