понеделник , 18 февруари 2019 г.
Начало / Политика / Общинските съветици от АБВ се срещнаха с жители на с. Драгичево

Общинските съветици от АБВ се срещнаха с жители на с. Драгичево

 

/отдясно наляво/  Общинските съветници от АБВ Петър Първанов, Александрина Костадинова и Снежанка Викторова
/отдясно наляво/ Общинските съветници от АБВ Петър Първанов, Александрина Костадинова и Снежанка Викторова

Общинските съвтници от ПП АБВ-Перник Петър Първанов, Снежанка Викторова и Александрина Костадинова се срещнаха и разговаряха с жители на село Драгичево. На срещата присъстваха гости и членове на клуба “Росица Янакиева“. Председателят на АБВ в Перник Петър Първанов запозна присъстващите с позицията на централното ръководство на партията по редица важни за държавата въпроси. Той подробно разясни становището на ръководството на АБВ по отношение на енергийната сигурност на страната и ориентацията на България в сложния международен пъзел. А после направи и анализ на създалата се политическа обстановка в страната.

От своя страна жителите на Драгичево коментираха ситуации от ежедневието си и споделиха редица проблеми. Като най-належащ за решаване местните откроиха усложнената пътна обстановка в участъка Горно Драгичево-София. Според хората излизането при бензиностанцията там е невъзможно и трябва да се намери най-доброто решение.

Жителите на Драгичево коментираха и актуализацията на пенсиите. Те изразиха недоволството си, че няма повишение за хората, пенсионирали се в годините назад. Беше посочен пример, в който към настоящия момент пенсионирани металурзи получават много по-малко от тези, които сега се пенсионират.

Местните споделиха пред общинските съветници от АБВ-Перник и настояха да се реши проблемът с транспорта на работещите в София. Рано сутрин автобусите за столицата са препълнени и на спирка Драгичево остават много хора, жалваха се драгичевци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *