неделя , 20 октомври 2019 г.
Начало / Култура и образование / Община Перник с пълна готовност за началото на новата учебна година

Община Перник с пълна готовност за началото на новата учебна година

15 septemvri 2017

Община Перник има пълна готовност за началото на новата  учебната година, обявиха от общинската администрация. За трета поредна година първият учебен ден официално ще бъде отокрит с общ молебен и водосвет. Ритуалът  ще бъде отслужен в храма „Св. Иван Рилски“ на 17 септември от 8.30 часа.

Тази година 751 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището.

Специална комисия от експерти  направи инспекция на материалната база на учебните заведения и  констатира, че няма предпоставки за притеснения във връзка с провеждането на нормален учебен процес. През лятото бяха извършени  необходимите ремонтни дейности в училищата и детските градини.

„За големите потребности в учебните заведения бяха водени разговори с министъра на образованието Красимир Вълчев, на които присъстваха и директори на учебни заведени. В  резултат  на това получихме неговата финансова подкрепа  за ремонта на покривите на три големи училища в община Перник – ГПЧЕ „Симеон Радев“,  XIII ОУ „Св. Св. Крил и Методий“ и училището в село Рударци. Сега получаваме неговата финансова подкрепа и за ОУ „Св. Иван Рилски“, сподели кметът Вяра Церовска.

Проверява се и готовността на учебните заведения  за отоплителния сезон – вече е променен начинът на отопление  в  VIII-мо ОУ „Кракра Пернишки“,  а за в училището в село Драгичево сме закупили нов котел за пелети. Имаме обществена поръчка за над 40 000 лева, с която променяме топлопреносната мрежа  и в няколко детски градини“, уточни още кметът.

Направени са още промени в училището в село Кладница, ремонтира се и спортната зала в кв. Църква. Почистени, окосени и подрязани са храстите и дърветата във  всички дворове на училища и детски градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *