четвъртък , 18 април 2019 г.
Начало / Общество / Община Перник се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“.

Община Перник се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“.

chistene-higiena
За поредна година Община Перник ще се включи в инициативата на  bTV Media Group „Да изчистим България заедно“.
По-малко от седмица остава до голямото чистене. С мащабната акция  страната и градът ни ще стане част от Световния ден на почистването, въведен от Естония.
На 15 септември ние и милиони хора от 150 страни ще чистим заедно. Зелената вълна започва в Нова Зеландия, преминава през всички часови зони и приключва 36 часа по-късно на Хаваите.
И този път кампанията ще бъде подкрепена от ЕКО ПАРТНЪРС. През годините тя се превърна в най-мащабния обществен еко проект в страната, който обедини усилията на общини, медии, граждани, институции и бизнес, за да станат градовете и населените места по-чисти, за да се опази българската природа и за да се провокира общественото съзнание и отговорност.
Всички кметства на населени места в Община Перник, фирми, институции и граждани, желаещи да се включат в кампанията, могат да получат материали в сградата на Общината на 14 ет. стая №4, а за жителите на кв. „Изток“ ще  бъдат раздавани материали в Кметство „Изток“.
За мащабната акция ще се предоставят цветни чували за разделно събиране на отпадъци и ръкавици за доброволците.
Община Перник призовава всички свои граждани да се включат активно в почистването на междублокови пространства, спортни и детски площадки и градинки, а отпадъците да бъдат оставени до контейнерите, за да се извозят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *