неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Община Перник продава свой терен в центъра на Делта хил за 150 000 лв.

Община Перник продава свой терен в центъра на Делта хил за 150 000 лв.

delta-hil

Община Перник продава свой терен в центъра на тузарското селище Делта  хил за 150 000 лв. Въпреки доводите на съветника от Патриотичната коалиция Милан Миланов, който настояваше колегите му да мислят държавнически и да не позволяват да се изтъргува имотът от 1 617 кв. метра, а вместо това да бъде отдаден на концесия или под наем, мнозинството в Общинския съвет взе решение той да бъде продаден.

Който го купи, после  ще го продаде цена в пъти по-висока от тази, която определяме, посочи Милан Миланов. Това си е негова работа, се чу отдясно в залата.

Апетитите са големи, но Общината губи, твърди Миланов. От 1991 г. се правят опити за продажба, но нито един Общински съвет не стори това, което правите вие днес, зовеше съветникът от микрофона, но воплите му бяха напразни.  Това ще тежи на вашата съвест, че давате възможност на някого да се облагодетелства, бяха неговите думи.

Теренът, отреден за обслужващи дейности, бе включен в програмата за управление и разпореждане с общински имоти.

Община Перник притежава два имота в центъра на Делта хил с обща площ 3 679  кв. метра.  Те са отредени за изграждане на детска градина и търговски комплекс, като предназначението им не може да се променя.  През 2007 г. инвеститорът на тузарското селище поиска да вземе имотите на Община Перник срещу замяна с други в покрайнините на селището, като обяви, че  заедно с градежа на къщите ще построи детската градина и магазините. Предложението обаче бе прието на нож от съветниците, които гласуваха против замяната и „за“ запазването на терените от Общината.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *