Начало / Бизнес / Община Перник приема отпадъците на Кочериново и Бобошево

Община Перник приема отпадъците на Кочериново и Бобошево

bokluk

Община Перник подписа договори с общините Кочериново и Бобошево за приемане на отпадъците им, съобщи кметът Вяра Церовска. Кочериново ще депонира до 1 520 тона годишно, а Бобошево – до 480 тона за година на територията на Регионалната система за управление на отпадъците в Перник. За услугата двете общини ще плащат по 25,90 лв./т входящи отпадъци без ДДС. Срокът на договора е до края на 2019 г.

Боклукът трябва да се извозва до Перник с автомобили, притежаващи категория минимум Евро 4, необходимо е да бъдат снабдени с вариопреси и система за следене. Товароносимостта им не бива да превишава 8 тона, ще се движат само по предварително определен маршрут в определена часова зона. Все още не е започнало депониране на битовите отпадъци от Кочериново и Бобошево, посочи Церовска.

Договорите са подписани в изпълнение на решение на Министерски съвет от 22 декември 2017 година, съгласно което регионалното депо в Перник е задължено да приеме 13 731 тона отпадъци от общините Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и Кюстендил./bta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *