понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Бизнес / Община Перник обезопаси с ограждения опасната сграда на бившия битов комбинат

Община Перник обезопаси с ограждения опасната сграда на бившия битов комбинат

Bitov kombinat - ograda
Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска е направено специално обезопасяване на опасната сграда на бившия битов комбинат в града. Превантивните мерки са взети след направен оглед от комисия, която по Закона за устройство на територията установи опасността от падащи бетонни елементи от конструкцията на обекта.
Оградата е монтирана на разстояние, гарантиращо безопасността на преминаващите, като са направени подходи към търговските обекти, разположени на партерния етаж. Временно е ограничено преминаването по източния тротоар на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и е пренасочено преминаването на пешеходците откъм западната страна.
Във връзка с назначената комисия, която се събра на 3 юли, беше направен обстоен оглед на обекта. В нея участваха конструктори от Община Перник, представители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Регионалната здравна инспекция, както и представители на фирмите и физическите лица , които са съсобственици на обекта – ТПК „Струмона“, „МИВЕС-експрес“ ЕООД, ЕТ „ИВ-ВЕ Гинка Гигова“, ЕТ „Валентин Петров – Бони“, „Ивайло Танев- СИТ 89“ ЕООД и Евгени Георгиев.
Въпреки предварително изпратените и получени писма до всички съсобственици на сградата заедно с кметската заповед за комисия, не всички се явиха на обявената публична среща. Сред тях е фирмата, която притежава най-голям процент от собствеността на бившия битов комбинат и това е „Уеб Финанс Холдинг“ АД и частното лице Алексийка Георгиева. Писмата, адресирани до Зюмбулка Владимирова и Богомил Владимиров се върнаха в Община Перник като непотърсени, съобщиха от пресцентъра на Общината.
На всички уведомени, но неприсъствали на събранието, им е изпратено писмо, с което са поканени официално да се запознаят с препоръките и констатациите на комисията, както и да им бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение поради факта, че не са изпълнили заповедта на кмета.
Bitov kombinat - ograda Bitov kombinat - ograda Bitov kombinat - ograda

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *