неделя , 21 октомври 2018 г.
Начало / Спорт / Община Перник кандидатства пред спортното министерство за финансиране ремонта на старата волейболна зала в „Дружба“

Община Перник кандидатства пред спортното министерство за финансиране ремонта на старата волейболна зала в „Дружба“

Krasen Kralev - sporten kompleks Minyor

Община Перник ще кандидатства пред спортното министерство за финансиране на ремонта и реконструкцията на старата волейболна зала в спортния комплекс „Дружба“. Прогнозната стойност на обновяването  е изчислена на 93 042 лв. След ремонта залата ще бъде мултифункционална, стана ясно по време на посещението на министъра на спорта Красен Кралев в Перник през месец септември, когато кметът Вяра Церовска официално му връчи проекта за ремонта. Тогава той откри обновената административна сграда, спортната зала и съблекалнята на стадион „Миньор“, в които министерството инвестира 200 000  лв.

На днешното си редовно заседание Общинският съвет трябва да даде позволение Общината да кандидатства за финансирането на спортния обект.

Община Перник смята да предоставя обновената зала за безвъзмездно ползване – изцяло или частично, за определено време на детски градини, на училища и ВУЗ-ове за реализиране на задължителните учебни програми и извънкласни занимания по физическо възпитание, както и за състезателна и тренировъчна дейност на учащите се.

sporten-komplex-drujba

 

С ремонта на бившата волейболна зала спортният комплекс „Дружба“ ще придобие напълно завършен вид. Сградата е частично ремонтирана през 2009 г., когато е направен покривът, а през 2014 г. е извършен цялостен ремонт на постройката, изцяло финансиран от Министерството на спорта. Не е обновена единствено бившата волейболна зала. Съоръженията в нея са проектирани преди 30 години и са морално и физически остарели. В сегашното си състояние залата не отговаря на изискванията за провеждане на пълноценен спортно-тренировъчен процес на състезателите, както и включването на нови, желаещи да спортуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *