сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Общество / Община Перник готви проект за младежки политики с участието на сръбски град и столично училище

Община Перник готви проект за младежки политики с участието на сръбски град и столично училище

vyara-cerovska-2
Общинският съвет даде съгласие на Община Перник в качеството й на водещ партньор да изготви и подаде проектно предложение за „Изграждане на местен капацитет за развитие на социални младежки политики“ в партньорство с Народна библиотекта „Детко Петров“ град Димитровград, Сърбия и столичното училище за политика „Димитър Паница“. Той ще бъде по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Сърбия 2014-2020. Решението бе взето днес на извънредно заседание на местния законодателен орган след внесена докладна записка от кмета Вяра Церовска.
„Проектното предложение е с максимална допустима стойност до 200 000 евро. Бюджетът ще бъде разделен между трите страни в съответствие с изпълняваните дейности. Водещ партньор е Община Перник и не се изисква осигуряване на съфинансиране за реализиране на дейностите по проекта“, обясни  кметът.
Основна цел на проекта е насърчаване сътрудничеството в работата с младежи и младежките политики с принос към интеграцията и социално-икономическото развитие на трансграничния регион България – Сърбия. Част от дейностите включват оценка на потребностите и изграждане на капацитет сред младите хора чрез провеждане на 6 съвместни семинара. Заложено е и разработване на интернет платформа за предлагане и обмен на информация сред младото поколение, разработване на ръководство за участие в процеса на вземане на решения, както и „Пътна карта за овластяване на младите хора“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *