понеделник , 20 май 2019 г.
Начало / Общество / Община Перник готви график за извозване на растителните отпадъци по райони и кметства

Община Перник готви график за извозване на растителните отпадъци по райони и кметства

img_5401
Община Перник изготвя график за извозване на растителните отпадъци по райони и кметства. Това съобщи кметът Вяра Церовска след проведена среща с началника на РС ПБЗН гл. инспектор Кирил Христов и представители на Регионалното депо за неопасни отпадъци във връзка с многото възникнали пожари през последните дни. В рамките на срещата стана ясно, че част от пожарите са вследствие на запалени стърнища.
„Пожарната е пренатоварена, повече от 25 сигнала има за последните две седмици, заплашени са хора, сгради и гори. През почивните дни има една изгоряла къща със собственика й, както и сгради в кв. Драгановец. Затова трябва да бъдем много внимателни“, апелира кметът Вяра Церовска.
С повишаването на дневните температури започва почистването на дворове, вилни имоти, земеделски земи от горими материали и отпадъци, което е предпоставка за възникване на пожари.
„Всеки един гражданин, който желае да си изхвърли зелените отпадъци, може да го направи напълно безплатно на Регионалното депо за неопасни отпадъци според действащата Наредба на Община Перник“, уточни кметът и допълни, че са били обсъдении въпроси, свързани с работата на депото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *