Начало / Култура и образование / Община Перник бе удостоена с юбилеен медал „100 години Първа световна война“ от Министерството на отбраната

Община Перник бе удостоена с юбилеен медал „100 години Първа световна война“ от Министерството на отбраната

img_7555

Община Перник бе удостоена с грамота и юбилеен медал „100 години Първа световна война“ от Министерството на отбраната. Това стана днес на заключителна пресконференция в Областната администрация, на която бяха представени резултатите от научната конференция „Първата световна война на Балканите, пробивът на Добро поле и събитията през 1918 г.“, чийто домакин през септември бе Община Перник, както и от опознавателно-теренната експедиция „По стъпките на 26-ти пехотен Пернишки полк“.

Отличието прие зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева.„От името на д-р Церовска, както и от мое име изказвам най-сърдечни поздрави и благодарности по повод реализирането на инициативата за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война. Историята ни показва кои сме, помага ни да разберем света, да отсъждаме справедливо, да разберем промяната. Много важно е да познаваме миналото си, за да можем да определим позициите си в бъдеще. Няма нищо по-свято и по-силно от мира, няма нищо по-важно от спокойствието и сигурността на хората. За нас беше чест да бъдем домакин на подобна достойна инициатива“, сподели Ковачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *