събота , 24 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Община Ковачевци търси трима млади висшисти за „Старт в кариерата“

Община Ковачевци търси трима млади висшисти за „Старт в кариерата“

kovachevci-obshtina

За първи път Община Ковачевци  получи правото да наеме трима младежи по Националната програма „Старт на кариерата“я обявиха от администрацията. По процедурата за  2018г. на стажантската програма, Община Ковачевци търси да назначи трима висшисти в областта на туризма, икономиката и обществените комуникации.

Радващото е, че има интерес към всички работни места, очаква се да бъдат насочени кандидати и Общината да бъде работодател и по условията на младежката програма.

Основната й цел е осигуряване на възможност за придобиване на трудов стаж на безработни младежи до 29 години, завършили висше образование, без трудов стаж по специалността и регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ .

Интервютата с младежите, насочени от ДБТ – Перник по Програма „Старт на кариерата“, ще бъдат на 13 и 14 ноември 2018г.

Има доста служители, започнали работа по „Старт в кариерата”, които и до днес работят в  Община Ковачевци. При всички случаи това е възможност за младите хора да натрупат допълнителни знания и опит в реална работна среда, която в никакъв случаи не е за изпускане, защото общинар звучи гордо, твърдят от общинската администрация.

Ръководството на Общината в последните години работи с приоритет в попълването на състава си с млади, инициативни и образовани хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *