събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Uncategorized / Община  Ковачевци спечели престижна награда от Института по публична  администрация към МС

Община  Ковачевци спечели престижна награда от Института по публична  администрация към МС

 

vasil-stanimirov-kovachevci-nagrada

Общинската администрация в Ковачевци се класира сред  първите  шест  места  в конкурса за добри практики на Института по публична администрация /ИПА/ към Министерския съвет. В категорията „Рейтинг на учещите администрации за 2017 г.“ малката община спечели престижна награда, която бе връчена на официална церемония на кмета Васил Станимиров в присъствието на служители от администрацията. Призът е доказателство за високото ниво на административен капацитет на общинските служители, коментира той. И добави, че в класацията Община Ковачевци  изпреварва по резултати  редица централни администрации.

За втора поредна година ИПА организира провеждането на самооценка на администрациите по показатели за учеща организация. Самооценката беше извършена чрез онлайн въпросник, който активно се прилага в организации от държавния и частния сектор в много страни по света. Независимото изследване е проведено сред централните и териториалните организации.

При изследването е използвана методология на проф. Дейвид Гарвин и негови колеги от Харвардския университет. Три са основните показатели: изграждане на подкрепяща ученето организационна структура, въвеждане на конкретни процеси и механизми за учене, както и налагане на лидерски стил, който стимулира ученето.

Община Ковачевци  постига резултати, с които категорично стои на високо  място  спрямо много от българските администрации. Оценките надхвърлят дори средните нива за различни чуждестранни организации, представени в базата данни на Гарвин и колеги.

 

vasil-stanimirov-nagrada

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *