сряда , 20 март 2019 г.
Начало / Общество / Община Ковачевци се включва в инициативата на националния омбудсман „Великден за всеки”  

Община Ковачевци се включва в инициативата на националния омбудсман „Великден за всеки”  

 

 %d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%81%d0%b5%d0%ba%d0%b81

Община Ковачевци се включи в третото издание на Националната  кампания „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на  омбудсмана на Република България.

С писмо до Община  Ковачевци, омбудсманът се обръща с молба към всички отговорни хора да бъдат съпричастни съм тези, които имат най-голяма нужда при посрещането на големия християнски празник Великден.

Инициативата има за цел да подпомогне с ваучери по 20 лв. пенсионерите, които тази година няма да получат великденски добавки от правителството.

Получателите на ваучерите ще могат да пазаруват с тях в определени вериги магазини в цялата  страна. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ.

Заедно с тях ще се раздават и хранителни продукти на социално слаби хора. За благотворителната кампания ще се събират средства, като титуляр на банковата сметка е БЧК, която е разкрита специално за кампанията.

Средствата се набират по  банкова сметка в УниКредит Булбанк:

IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Български червен кръст

В платежното нареждане е необходимо изрично да се посочи общината, за която се прави паричното дарение, за да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от посочената община.

Средства за кампанията може да дарите и със SMS на кратък номер 1255 – на стойност 1.00 лев, освободен от ДДС.

Община Ковачевци ще направи всичко необходимо, за успешното реализиране на кампанията, доказвайки активно, че е ангажирана по отношение нуждите и потребностите на пенсионерите и уязвимите групи. Местният домашен социален патронаж ще съдейства при раздаването на хранителни продукти от инициативата.

Призоваваме всички представители на местния бизнес да подкрепят каузата, предоставяйки парични  средства или хранителни продукти, апелират от общинската управа. И добавят: С тази кампания много  от  хората с ниски доходи ще  усетят нещо толкова рядко в наши дни – добротата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *