понеделник , 23 юли 2018 г.
Начало / Бизнес / Общината си взима бизнесинкубатора в кв. Могиличе

Общината си взима бизнесинкубатора в кв. Могиличе

biznesinkubator-pernik

Община Перник си взима бизнесинкубатора в кв. Ралица /Могиличе/. От 2001 г. до момента той е отдаден за безвъзмездно ползване на сдружението с нестопанска цел „Регионален бизнесцентър за подпомогане на малки и средни предприятия“ с директор Симеон Илиев.

Докладна записка за прекратяване правото на собственост е внесла в Общинския съвет кметът Вяра Церовска. Очаква се, че на предстоящата сесия идната седмица местният законодателен орган ще се съобрази с искането на градоначалника и че ще вземе решение за изземването на центъра.

От 2010г. насам Регионалният бизнесцентър /РБЦ/ не е изпълнявал проект в партньорство с Община Перник, твърди началникът на отдела „Европейски и национални оперативни програми“. Освен това е изтекъл и законоустановеният 10-годишен срок за безвъзмездно право на ползване на предоставената сграда и терен. РБЦ не попада и в специалните хипотези за придобиване на безвъзмездно право на ползване без търг или конкурс.

Изложените по-горе мотиви и фактът, че бизнесинкубаторът не се ползва по предназначение, е основание кметът да поиска Общината отново да придобие правото си на собственост върху обекта.

Сградата е със застроена площ от 306 кв. метра, а прилежащият терен е 1 387 кв. метра и се намира на ул. „Света Петка“ 63.  Тя е била неизползваема и е ремонтирана в рамките на “Проект за създаване на заетост чрез усвояване на неизползваема общинска сграда и насърчаване на предприемачеството”, финансиран от програма ФАР.

 

 

Предишна 31-годишен перничанин на съд за побой над софиянец
Следваща Областният управител Ирена Соколова инициира обширен форум в Църногорския манастир за популяризирането на поклонническия туризъм в област Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *