вторник , 10 юли 2018 г.
Начало / Общество / Обстановката в Област Перник след проливния дъжд

Обстановката в Област Перник след проливния дъжд

сн. Фейсбук
сн. Фейсбук
Над 30 сигнала са получени в РД ПБЗН – Перник за наводнени илици и мазета на сгради по време на обилните валежи, които се изляха в късния следобед над Перник, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Сигналите обаче непрекъснато растат. Падналите валежи в района са от 6 до 10 литра на квадратен метър. Няма данни за загинали и пострадали граждани. За справяне с произшествията са изпратени З пожарни автомобила с 3 екипа и се обслужват приоритетно. Събира се свободен от дежурство състав, който ще се включи допълнително  в действията.
Проходимост на пътищата в гр.Перник:
Транзитната магистрала е проходима от детелината на кв.“Изток“ до детелината на кв.“Хумни дол“. Не е проходима в участъка на Автогара Перник, където е оказано съдействие много закъсали автомобили.
Има аварирали автомобили на ул.“Юрий Гагарин“ в района на бензиностанция „ЕКО“.
От ВиК – Перник поясниха, че са получени 11 сигнала за запушени канализации, които са проблемни и наводняват блокове, къщи и други обекти. Това са кв. Твърди ливади № 47, “Краище” № 4, “Благой Гебрев” №67, “Бенковска” №10, “Оборище” №64, “Клемент Готвалд” №8, кв. Хумни дол (Боулинг залата), “Благой Гебрев” бл. №25, спирка “Метал”, Детска градина “Славейче” на ул. Стара планина №89.
Директорът на РД ПБЗН Емил Марков уточни, че ситуацията не може да бъде определена като критична, но е проблемна и създава напрежение и тревога.
Отговорните институции реагират на всеки един сигнал, а Областният щаб при защита от бедствия, както и областният управител постоянно следи ситуацията.
В останалите общини от областта ситуацията е спокойна.
Следваща Майката на Луиза Григорова вдига трета сватба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *