понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Политика / Образованието като социална ценност на обществото дискутираха експерти и социалисти в Перник

Образованието като социална ценност на обществото дискутираха експерти и социалисти в Перник

0311-2
Образованието като социална ценност на обществото бе темата, фокус на дискусия, организирана от Областния и Общинския съвет на БСП Перник, съвместно с Младежкото обединение. В залата на Младежкия дом се събраха учители, общественици, дейци на образованието, науката и културата, млади хора, които заедно с изявени лектори обсъдиха състоянието на образованието днес, перспективите и възможностите за подобряване.
Лектори на мероприятието бяха проф. Максим Мизов от Центъра за исторически и политологически изследвания на БСП, хоноруван преподавател в УНИбит, доц. д-р Евгений Кандиларов от Софийския университет, доц. д-р Николай Цонков, народен представител и член на Комисията по образование и наука в Народното събрание и Евелина Венкова, учител, член на Националния съвет на Младежкото обединение.
0311-3
Максим Мизов и Евгений Кандиларов засегнаха темите за ценностите на обществото днес и значението на образованието за тяхното формиране, както и опитите за подмяна на историята. Николай Цонков акцентира върху Наредбата за приобщаващо образование и най – вече се спря на необходимостта от сериозен анализ и къде има нужда тя от промяна. Младият учител и общественик Евелина Венкова фокусира словото си върху липсата на обществено внимание и държавна политика към проблемите на децата и младите семейства, което неминуемо води до проблеми в образователния процес.
0311-1
Дискусията бе придружена от изложба, посветена на народните будители от епохата на Възраждането, историята на въоръжената борба против фашизма в страната и Перник и развитието на пернишката партийна организация през годините.
Форумът бе уважен от народните представители Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, председателят на БСП Перник Кирил Леонов, областният лидер на социалистите Валентин Петков, Диана Серафимова, председател на Младежко обединение Радомир.
0311-4 0311 0311-5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *