понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител търси спешно финансиране за ремонт на пътя и моста в Трънско, над който надвисна ТИР

Областният управител търси спешно финансиране за ремонт на пътя и моста в Трънско, над който надвисна ТИР

tir-tran-3

Областният управител Ирена Соколова проведе спешна работна среща в Трън след тежкия среднощен инцидент с тежкотоварен автомобил, аварирал на моста на разклона за с. Врабча.

img

На срещата присъстваха директорите на Областната дирекция и общинската служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, директора на Областно пътно управление Румен Сачански, кметът на община Трън Цветислава Цветкова и председателят на ОбС Трън Бойчо Харалампиев.

tir-tran-8

„Целта на провеждането на тази среща е да предприемем най-бързите и адекватни мерки за укрепване и възстановяване на пътя и моста. Да възстановим трафика, но при нов режим на пропускане на превозните средства и да известим хората за произтичащите промени, за да бъдат спокойни“, заяви Соколова.

tir-tran-6

Работният формат излезе с решение да бъде въведено ограничение за движението на тежкотоварни автомобили в този участък. Патрул на гранична полиция от сутринта е на място и ще продължи да регулира движението, за да обезпечава сигурността при преминаване на леки автомобили през моста.

tir-tran-5

Ще бъдат изпратени писма до Междуведомствена комисия и Агенция пътна инфраструктура с молба за спешно финансиране за неотложен ремонт и привеждане на пътя в състояние, осигуряващо безопасна и надеждна експлоатация.

tir-tran-4

„Важно е пътят и мостът да бъдат ремонтирани максимално бързо, защото това трасе е единственото към община Трън и е от национално значение, свързвайки ни с ГКПП Стрезимировци”, каза още Соколова.

tir-tran-pgarnikari-1

Утре в 10 часа пожарникарският екип, провел спасителната акция по изтеглянето на сръбския шофьор от надвиснала кабина от мост над трънската река Ябланишка, е поканен в кабинета на областния управител.

tir-tran-most

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *