събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител с актуална информация за валежите и обстановката от изминалото денонощие в област Перник

Областният управител с актуална информация за валежите и обстановката от изминалото денонощие в област Перник

Областният управител Ирена Соколова
Областният управител Ирена Соколова
Областният управител информира, че вследствие на поройните дъждове вчера е регистрирана усложнена обстановка в Трънска община. Дъжд с количество 11 – 12 л/кв.м е довел до излизане на приток на река Ерма от коритото му на територията на с. Мрамор, община Трън.
Залети са приземните етажи на сгради в 10 двора, от които 8 със селскостопански постройки и два с жилищни такива.
Над третокласния път водещ към село Мрамор се е активирало свлачище, с наноси от кал и дървета върху платното. До сутрешните часове на днешния ден пътят беше почистен от ОПУ и екипи на Община Трън. Съобщава се и за наводнен трафопост в населеното място. Цяла нощ и към този момент екипи на ЧЕЗ, ОПУ, ОД ПБЗН са на място и работят в проблемните участъци. Няма бедстващи хора. Областният управител и кметът на община Трън са в непрекъснат контакт.
Язовирите в област Перник имат достатъчен свободен обем и са под постоянно наблюдение, съобщават от ХТР-Перник при „Напоителни системи”, клон Струма-Места. Данните от изминалото денонощие са следните:
 
–      Яз. Ярловци – 12 л./кв. м.
–      Яз. Осломе – 10 л./кв. м.
–      Яз. Пчелина – 9 л./кв. м.
–      Яз. Извор – 3 л./кв. м.
–      Яз. Долна Диканя – 2 л./кв. м.
 
По справка към 08:30 ч. на 06.06.2018 г. наличният обем на яз. Студена е 12 994 000 куб. м. при общ обем 25 200 000 куб. м.
В останалите общини от област Перник няма сигнали за повишени водни нива и критични ситуации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *