неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител сезира компетентните институции по четири сигнала за замърсен въздух

Областният управител сезира компетентните институции по четири сигнала за замърсен въздух

dsc_0417
Областният управител Ирена Соколова бе сезирана от сдружението „Дишай, Перник” чрез постъпили четири броя сигнали за замърсен въздух.
Те са във връзка с неорганизирано емитиране на прах или дим в
атмосферата над град Перник от сградата на ТЕЦ „Република” към „Топлофикация” АД, за остра и задушлива миризма, усетена от граждани и за складиране на голямо количество отпадъци.
По повод постъпилия сигнал от 15.08.2019 г., губернаторът разпореди спешна проверка още тази сутрин на място с участието на заместник областния управител Иво Иванов и представител на РИОСВ Перник, които се срещнаха с управителя на дружеството инж. Любомир Спасов.
По повод постъпило писмо с Изх.   16/15.08.2019 г., сдружението „Дишай, Перник” алармира: “…потенциално нарушение на настоящото комплексно разрешително на ТЕЦ „Република” – „Топлофикация Перник” АД в частност вида на изгаряното в пещите гориво”.
Резултатите от проверката ще бъдат ясни и оповестени в най-кратки срокове. Сезирани са всички компетентни институции за предприемане на необходими действия, като областният управител е изискала становища от РИОСВ и РЗИ по заявените проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *