събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител свика оперативна среща с институциите след проверката на ГКПП “Стрезимировци”

Областният управител свика оперативна среща с институциите след проверката на ГКПП “Стрезимировци”

img-c16281f0d26e8bd68ca69e69473436f0-v
Областният управител свика оперативна среща с институциите след проверката на ГКПП “Стрезимировци”. Ирена Соколова разговаря с с директорите и представители на Областната дирекция на МВР, Областната дирекция по безопасност на храните, Областното пътно управление и Граничното полицейско управление – Трън.
В хода на заседанието бяха дискутирани темите свързани със заболяването африканска чума по свинете и мерките, които се вземат от страна на властите за недопускане на разпространението му; изграждането на постоянно санитарно съоръжение (яма) за дезинфекция на превозни средства на ГКПП “Стрезимировци”, обновяването на сградния фонд на граничния контролно-пропускателен пункт, включващ поправка на козирката, както и рехабилитацията на пътя от Перник до митница Стрезимировци.
“Изграждането на антисептична вана за дезинфекция на автомобилите, както и поставянето на постоянни съоръжения за обеззаразяване е първостепенната ни задача. В понеделник ще инспектираме митническия пункт “Стрезимировци” заедно с директора на БАБХ Дамян Илиев и директора на дирекция Митници-Югозапад комисар Златков, за да предложим най-доброто решение за изпълнение”, каза Соколова.
Относно заболяването африканска чума  в следващите дни областният управител, заедно с представители на ОДБХ, организира среща със земеделски производители и стопани, собственици на лични стопанства, ловци от пограничните села, както и кметските наместници, на която ще бъдат запознати с епизоотичната обстановка и превантивните дейности в случай на открити огнища на заболявания. Хората от района ще получат конкретни указания и информационни материали.
Към момента няма никаква опасност в област Перник.
Ирена Соколова благодари чрез директорите на териториалните звена на всички служители от органите на реда, ОДБХ, ГКПП “Стрезимировци” и специално на Гранична полиция-Перник за активната превантивна и разяснителна дейност към преминаващите КПП-то граждани.
Конфискуваните продукти от животински произход от западната ни съседка през ГКПП “Стрезимировци” се съхраняват в специален фризер, намиращ в Общинската дирекция по безопасност на храните в Трън и проби от тях се изпращат за изследване в лицензираните лаборатории.
“След три месеца пропускателният пункт на границата ни със Сърбия навършва 50 години от пускането му в експлоатация и наша отговорност е инфраструктурата му да отговоря на изискванията и стандартите, съответстващи на страна членка и външна граница на ЕС”, каза Соколова пред присъстващите.

img-6b500c13a606d2b70e10fed7716051b7-v img-42b64f94044b46f899d5a000e2b7cb72-v img-11886d250d3020d36266898f473c758f-v

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *