понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител провери готовността за реакция в усложнена зимна обстановка на пътните машини

Областният управител провери готовността за реакция в усложнена зимна обстановка на пътните машини

viber-image

Областният управител на област Перник д-р Александър Александров направи проверка на място за готовността за действие на пътнопочистващите машини във връзка с постъпилата информация от НИМХ – БАН за очаквани опасни метеорологични явления с обилни снеговалежи и ниски температури през следващите дни.

Двамата с неговия заместник инж. Валентин Димитров инспектираха състоянието на автомагистрала „Струма”, в участъка от пътен възел Даскалово до разклона за гр. Радомир. При поверката бе установено, че пътят е в добро състояние, с минимална снежна покривка.

viber-image3

Посетена бе и базата на пътнопочистващата фирма в с. Долна Диканя, като се констатира, че тя разполага с необходимите интертни материали. Към момента 4 машини обслужват трасето в участъка с. Долна Диканя – пътен възел  Боснек – тунела при гр. Дупница.

Обходът продължи по маршрута с. Долна Диканя – Радомир – Перник, като състоянието на пътната настилка към 15:00 часа бе добра при зимни условия, с лека снежна покривка.

Във връзка с усложнената зимна обстановка д-р Александров е изпратил писма до всички общини и отговорни институции, с които изисква постоянна и навременна информация за предприетите мерки и евентуални извънредни ситуации.

viber-image2

По информация от Областното пътно управление, основните пътни артерии в област Перник са проходими, главните улици са почистени и продължава обработката им.

Областният управител призовава гражданите от област Перник да се движат с повишено внимание с оглед на лошите метеорологични условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *