вторник , 25 юни 2019 г.
Начало / Бизнес / Областният управител прие делегация от Китай, с която област Перник планира бъдещи партньорски взаимоотношения и сътрудничество

Областният управител прие делегация от Китай, с която област Перник планира бъдещи партньорски взаимоотношения и сътрудничество

dsc_0947
Делегация от провинция Хъбей, Китайска народна република, посети област Перник. Визитата на чуждестранната делегация е свързана с форума „16+1“, който ще се проведе утре в Националния дворец на културата в София, целящ да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония.
По инициатива на заместник губернатора на Хъбей г-жа Ся Янджун, делегацията се срещна с областния управител на Перник Ирена Соколова и двете страни заявиха готовността си за сключване на меморандум между провинция Хъбей и област Перник. С него ще бъдат установени бъдещи партньорски взаимоотношения в различни сфери на сътрудничество. Губернаторът на Хъбей Дзи Юнши е отправил покана към Ирена Соколова, предадена днес от г-жа Янджун, областна делегация от Перник да посети Китай, където официално да бъде подписан двустранния документ за партньорство и взаимодействие.
Соколова изтъкна добрите технологични възможностите на област Перник и подчерта наличието на много добра инфраструктура, обучени и квалифицирани кадри, разнородна добивна и преработвателна промишленост.
В края на приема присъстващите декларираха готовността на двете страни за насърчаване на приятелския обмен, икономическите и търговски контакти, както и на сътрудничеството в областите и на селското стопанство, науката и технологиите, културата, спорта и образованието.
На срещата присъстваха директорът на ОД МВР – Перник Димитър Попов, директорът на ТД ДАНС – Перник Красимир Костадинов, заместник областните управители на Перник Иво Иванов и Васил Павлов.
dsc_0938 dsc_0917 dsc_0912 dsc_0903 dsc_0901 dsc_0900

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *