Начало / Бизнес / Областният управител обсъди бъдещи взаимодействия с изпълнителния директор на най-новото предприятие в Перник 

Областният управител обсъди бъдещи взаимодействия с изпълнителния директор на най-новото предприятие в Перник 

dsc_0956

Областният управител Ирена Соколова прие в кабинета си и разговаря със Ставрос Лализас – управител на гръцкото дружество „Лализас” Груп и Мирослав Тодоров – директор на дъщерната компания към дружеството „Оушънфендърс” ЕООД.

Соколова обсъди възможностите за увеличаване на инвестициите в областта и начините за разширяване на производството, регулаторните режими на държавата, профилът на работната сила в област Перник, както и възможностите за привличане на квалифицирани кадри от региона.
 dsc_0925
Г-н Лализас изрази желанието си за взаимодействие с губернатора и намерението производството на фирмата да увеличи добавения ресурс за държавата чрез средства за компанията, спечелени през европейски програми, свързани с енергоспестяване и закупуване на нови машини и оборудване.
Към момента компанията осигурява заетост на над 45 човека, като планира разширяване на дейността си и в момента набира персонал средно и високо управленско ниво, за които е заявила намерение на трудовата борса.
dsc_0916
„Лализас” е с над 30-годишна традиция в производството на спасителна техника и корабно оборудване и продава продукцията си в 106 държави. От създаването си досега тя се занимава с производство и на спасителни жилетки, като е продала близо 15 млн. за 32 години, съоръжения за дишане под вода, спасителни плотове. Производството досега се извършва само в Гърция, Италия и Китай.

„Оушънфендърс” ЕООД, част от „Лализас” Груп, е едно от най-крупните предприятия в областта ни в сферата на корабно оборудване, което открива официално своя завод през 2017 г. в Перник.
В групата влизат още компаниите Lofrans, Max Power, Nuova Rade и Ocean. Те са регистрирани в Италия и се занимават с производство на различни части за корабно оборудване, екипировки, електроника и навигационна техника. Lalizas има също така транспортни компании и франчайз фирми в 14 държави.

3 коментара

 1. Фендер Фендеров Халкидикин

  Наистина Оушънфендър с най-добрия работодател в Перник и региона. Предлагат високи заплати, сериозно предварително обучение, високи ежемесечни бонуси, ваучери за храна, осигуровки на реална заплата, Коледни бонуси, ежегодишно увеличение на заплатите, командировки и прекрасни условия на труд.
  Няма да съжалявате, ако започнете работа там !

  • Лалугеров

   Абсолютно съм съгласен с г-н Фендеров. Вече 9 та година работя в Оушънфендърс и не мисля да напускам. Чувствам се щастлив там. Не ми се тръгва от работа. Всичко ми харесва в тази фирма, колегите, шефовете, условията, отношението на ръководството към мен. Обичам си работата и мисля да остана тук до пенсия. Не се шегувам. Елате и Вие в Оушънфендърс.

 2. Вярвам, че гърците са най-добрите работодатели в България и Оушънфендърс е тяхната най-добра инвестиция. Безспорно това е най-добрия работодател в България и всички знаят това. Заплатите са четирицифрени, условията на труд прекрасни ! Уважението е безспорно. Просто работа мечта !
  Вярвам, че единствено гърците могат да съживят рухналата икономика в България !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *