четвъртък , 27 юни 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител на Перник с награда от сънародниците ни в Западните покрайнини

Областният управител на Перник с награда от сънародниците ни в Западните покрайнини

img-aa43b54535072ca87876aa1c599dd42f-v
 Удостоиха областния управител на Перник с награда за подкрепа и принос в популяризирането на българската култура и традиции в Западните покрайнини.
Отличието бе връчено на Ирена Соколова от Александър Димитров – председател на Сдружение “ГЛАС” Босилеград.
“Оценявам този важен жест, свързан с темата за добросъседството, както и позитивните взаимоотношения в Българо-сръбския регион. Смятам, че чрез българския фолклор – обичаи, песни, танци, нашите сънародници в Босилеград предават силни послания за това, че днес не трябва да съществува разделение, а приятелство и успешно сътрудничество в различни сфери и политики. Това е правилният европейски модел и път на развитие”, сподели Соколова.
img-88eaf029c8e7672c8082a8be714045cf-v
Сдужение “ГЛАС” е доброволно, неправителствено сдружение, което осъществява  цели в областта на всички позитивни жизнени дейности: култура, информативно-издателска дейност, образование, икономика, туризъм, екология, здравеопазване, спорт и др.
Сдружението е основател и на мултимедийния новинарски портал „ГЛАСПРЕСС” на български и сръбски език.
 img-4ffadb5122a31a0daf43c2db8f63d9f2-v
Порталът е създаден да насърчава европейската принадлежност на гражданското общество, българското национално малцинство в Р Сърбия, със специално внимание към младите хора и техните инициативи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *