вторник , 17 септември 2019 г.
Начало / Бизнес / Областният управител на Перник събира работна експертна група заради сигнали на жители от село Дивотино 

Областният управител на Перник събира работна експертна група заради сигнали на жители от село Дивотино 

Irena Sokolova

Областният управител събира работна експертна група заради постъпили сигнали от кмета и жителите на село Дивотино за извършване на въгледобив извън концесионната територия на фирма „Мин индъстри” ЕООД, находище „Пернишки въглищен басейн”.

На 21 март 2019 г.  в 13:30 ч. губернаторът Ирена Соколова събира експертна институционална работна група, като на 15 март т.г. са изпратени писма за участие към всички заинтересовани институции.  На срещата ще присъстват заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, представители на Министерство на околната среда и водите, кметът на община Перник, фирмата концесионер „Мин Индъстри” ЕООД, Българската минно-геоложка камара, кметовете на кметствата Дивотино и Люлин разположени в близост до рудника, ОД на МВР Перник и териториални структури в сферата на екологията от област Перник.

Веднага след това Соколова ще даде пресконференция за медиите с подробна информация за взетите решения и експертни констатации за детайлното изясняване на ситуацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *