понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Областният управител на Перник и посолството на САЩ със съвместни начинания и партньорство

Областният управител на Перник и посолството на САЩ със съвместни начинания и партньорство

dsc_0910

Областният управител Ирена Соколова посрещна в кабинета си представители на посолството на САЩ в България. Дейвид Питърсън – секретар по политическите въпроси и Радостина Михалкова – специалист по политико-икономическите въпроси разговаряха с губернатора за взаимоотношенията между двете страни в сферата на икономиката, културата и туризма, образованието, трудовия пазар, развитието на средата, както и за възможностите за сътрудничество.

Соколова акцентира пред гостите особеностите и икономическия профил на област Перник и поясни, че регионът е устойчиво развит заради близостта му със столицата, с най-ниския коефициент на безработица в страната и че тук работят няколко крупни и множество по-малки предприятия със стабилен потенциал и растеж. Като проблем на национално ниво, губернаторът отчете липсата на кадри за специфична производства.

Представителите на посолството на САЩ и областният управител планираха съвместни начинания, свързани с предприемачеството, науката и технологиите. Във фокуса ще бъде и организирането на форум по обществено значими теми, воден от жени – лидери.

В рамките на деня срещите на губернатора и посолството на САЩ продължават с висшите магистрати и представителите на КРИБ и бизнеса в областта.

dsc_0884 dsc_0882 dsc_0879 dsc_0889 dsc_0888

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *