неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Uncategorized / Областният управител на Перник Ирена Соколова бе официален гост на дискусия в ЕК

Областният управител на Перник Ирена Соколова бе официален гост на дискусия в ЕК

 irena-sokolova-ek
Областният управител на Перник Ирена Соколова и национален лидер на дамската организация на ГЕРБ бе официален гост на дискусията “Жените в съвременното общество”, която се проведе под егидата на фондация “Конрад Аденауер”. Сградата на Европейската комисия събра лидери на национални и чуждестранни женски движения, женски партийни организации, представители на неправителствени организации, общественици.
Заедно с председателя на ЕНП-жени Дорис Пак, бяха споделени мнения и виждания за лидерските умения на съвременните жени, за трудностите пред нежния пол  и равнопоставеността им с мъжете.
“Щастлива съм, че днешният дебат поставя на дневен ред дълбокия смисъл за това какво може да направи жената с изначалната си същност на създаваща, раждаща, отглеждаща, да провежда бъдещето – Жената като бъдещето. Имайки  претенцията, че сме тези, които могат да го създават, то тогава трябва да можем да управляваме процесите достойно и с грижа. Поставяйки си тази задача, само обединени можем да защитим правата си, желанията, територията, смисъла да създаваме ”, сподели Соколова.
Исторически факти за градацията и трудноизвоюваните права на жените, представи проф. д-р Евелина Келбечева.
Основното обсъждане протече по темата за актуалната Истанбулска конвенция. Истинският смисъл на съдържанието на важния документ, представляващ инструмент, защитаващ жените от насилие, презентира изпълнителният директор на Национална мрежа за децата д-р Георги Богданов.
Събитието се организира от фондация Конрад Аденауер в партньорство с Национален граждански форум “ Българка”.
irena-sokolova-ek-2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *