четвъртък , 20 юни 2019 г.
Начало / Общество / Областният управител и новият началник на Военното окръжие Перник обсъдиха перспективите във военната кариера и популяризирането й сред младите хора

Областният управител и новият началник на Военното окръжие Перник обсъдиха перспективите във военната кариера и популяризирането й сред младите хора

dsc_0178

Областният управител Ирена Соколова посрещна в кабинета си и разговаря с встъпилия в длъжност нов началник на Военно окръжие II степен Перник подполковник Димитър Матев.

Той беше представен на губернатора от началника на Военно окръжие I степен София полковник Венцислав Венков.

По време на срещата военнослужещите и Соколова обсъдиха перспективите във военната кариера и популяризирането й сред младите хора, както и старта на националната кампания „Бъди войник” в Перник.

Нейното провеждане е на 13 февруари (сряда) от 15:00 ч. на площад „Кракра”, а областният град е вторият в България, в който ще бъде презентирана тя.

В програмата е предвидена информационната борса за възможностите, които предлага Българската армия – както висше образование и офицерски пагони, така и служба като редници и сержанти. Ще се представят видовете въоръжени сили (военновъздушни, сухопътни, Национална гвардейска част, 68-ма бригада „Специални сили”), както и демонстриране на бронирана машина «Пустиннна котка» на Военна полиция.

Кулминацията на кампанията е в 18:30 ч., в театрален салон «Георги Русев», с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър с участието на група «БТР».

Кампанията „Бъди войник” ще продължи до края на октомври и ще се проведе в 29 български града.

Областният управител и подполковник Димитър Матев планираха съвместни инициативи в посока на военното обучение и патриотичното образование на младежите от област Перник.

dsc_0201 dsc_0198 dsc_0191 dsc_0185

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *