понеделник , 14 октомври 2019 г.
Начало / Култура и образование / Областният управител и министърът на образованието дискутираха образователни теми в пограничната община Трън

Областният управител и министърът на образованието дискутираха образователни теми в пограничната община Трън

dsc_0218
Правителството е заложило още 360 млн. лева от началото на следващата година за увеличение на учителските заплати и тази политика ще се изпълнява поетапно.  Това стана ясно на срещата между Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областният управител Ирена Соколова и учителския колектив на СУ „Гео Милев“ гр. Трън.
На ниво държава също се акцентира на професионалното образование, но предизвикателството е да бъде обхванато и обучено всяко едно дете, заяви министърът в пограничната община.
dsc_0264
По думите му предстои обновяване, преоборудване с компютърни системи и конфигурации, и модернизиране на ученическите кабинети в българските училища.
Областният управител Ирена Соколова изтъкна пред министъра, че училището в Трън води целенасочена работа в обучението по Български език и литература и за втора година постига висок резултат на Държавните зрелостни изпити – средна оценка от 5.00, което го нарежда на 52-ро място в страната. Добрата интегрираност на малцинствените групи също дава своята резултатност по отношение пълното обхващане на ученици в системата и тяхното задържане.
dsc_0295
На срещата беше дискутирана и темата с отсъствията. Според министъра всяко училище трябва да разработи собствен механизъм, който да проследява всеки ден участието на децата в учебния процес, и при отсъствия да установява какви са причините.
В училището в Трън се обучават 268 ученици.
dsc_0244 dsc_0227

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *