събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Общество / Областният управител Ирена Соколова прие втория транш от дарението на швейцарското правителство

Областният управител Ирена Соколова прие втория транш от дарението на швейцарското правителство

received_10210372877947151
Дни преда да настъпи новата 2018 година областният управител Ирена Соколова прие дарение от швейцарското правителство.
60-те настолни компютри, копирни машини и екрани са вторият транш за област Перник, получен от община Лозана, с организацията и посредничеството на Ирена Соколова, община Лозана и съдействието на Българо-швейцарската търговска камара.
„Добрите ни взаимоотношения с Българо-швейцарската търговска камара, правителството на Швейцария, по-специално община Лозана, дават пълноценна възможност да обновим технологичния парк на нашата област. Радвам се, че от началото на следващата година част от институциите в областта ще могат да работят с високотехнологични устройства. Живеем в аналогово, но в дигитално време и капацитетът на устройствата, които използваме е от значение за подобряването на предоставяните услуги“, каза Соколова.
Цифровата техника ще бъде разпределена на МБАЛ ‘Рахила Ангелова’, ОД на МВР Перник, общини и училища от област Перник.
Първият, получил дарение, е Църногорският манастир „Св.Св. Козма и Дамян“. Областният управител предостави на отец Никанор един компютър и цветно мултифункционално устройство.
Губернаторът поясни, че третата част от голямото дарение за областта ни се очаква в края на месец януари. Тогава ще бъдат доставени принтери и мултифункционални устройства.
С първото дарение от Швейцария бе оборудван кабинет за IT-технологии в Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“ в Перник.
received_10210372878067154 received_10210372877827148

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *