понеделник , 17 юни 2019 г.
Начало / Култура и образование / Областният управител даде старт на Националното състезание за млади заварчици

Областният управител даде старт на Националното състезание за млади заварчици

dsc_0444
Млади специалисти в заваряването и свързващите технологии от професионални гимназии в Ботевград, Варна, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Плевен, Пирдоп, Сливен, Червен бряг и с. Градница, община Севлиево взеха участие в Националното състезание “Най-добър млад заварчик” в Радомир.
В състезанието участниците бяха поставени в конкурентна среда, в която демонстрираха придобитите знания и усъвършенстваха практическите си умения.
dsc_0423
Областният управител Ирена Соколова присъства на официалното откриване, където поздрави участниците и организаторите: “Радвам се, че престижното състезание “Най-млад заварчик” тази година се провежда в област Перник, община Радомир, на територията на АК “Електрик” – дъщерно дружество на AQ GROUP AB (Швеция), което е световен производител на компоненти и системи за индустриални клиенти с високи изисквания. Достойно за уважение е, че всички тези млади хора са тук и са избрали да станат квалифицирани специалисти по заваряване. Да си заварчик не е лесно, нито пък е трудно, стига да влагаш чувства в работата си и да го правиш осъзнато и с желание.  Този труд се цени от всички работодатели, а професията е търсена и предпочитана. Компаниите наддават за добри специалисти. Основните дейности при изработване на тръбопроводи, строителни конструкции, вагоностроене и ремонтните дейности в енергетиката са в голямата си степен заваряване. Предимството на тази професия е и това, че заплащането е високо и мотивиращо”, каза губернаторът.
Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката, Регионалното управление по образованието – Перник и Българският съюз по заваряване. АК Електрик” Радомир е домакин на състезанието.
dsc_0442 dsc_0382

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *