събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Култура и образование / Областният управител връчи специална награда за 90-годишния юбилей на читалището в Богданов дол

Областният управител връчи специална награда за 90-годишния юбилей на читалището в Богданов дол

bogdanov-dol-yubilei-4

Читалище „Пробуда – 1928 г.“ в пернишкото село Богданов дол навърши 90 години от създаването си. Тържеството, което се състоя в центъра на селото, беше уважено от областния управител на Перник Ирена Соколова. „Поздравявам ви за силата и ентусиазма да сте пазители на културното ни наследство, да пренасяте в бъдещето цялото умение и мисъл на българския дух и традиция. Сред нас са и вашите последователи, децата, които ще продължат във времето дълголетната ви духовна сила и подобно на българската шевица няма да има край. Смисълът на читалищата, като единствени по рода си в света огнища на просвета и култура, е да пазят българщината, да възпитават ценности и да радват душата на хората. Вие сте пример в това отношение!“, каза в приветствието си Соколова.

 

Председателят на читалището Лилияна Илиева получи от губернатора паметен знак, удостоверение и поздравителен адрес. На тържеството бяха наградени и заслужили читалищни дейци, както и индивидуални участници от различните групи. Библиотеката на селото пък зарадва най-малките си читатели с художествена литература от различни автори.

 

Кулминацията на тържеството беше празничната програма с участието на самодейци от читалището и гости от съседните села Ярджиловци и Копаница.

bogdanov-dol-yubilei-1 bogdanov-dol-yubilei-2 bogdanov-dol-yubilei-6 bogdanov-dol-yubilei-5 bogdanov-dol-yubilei-7 bogdanov-dol-yubilei-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *