събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Областният съвет по сигурност обсъди Плана за привеждане на област Перник в готовност за работа във военно време

Областният съвет по сигурност обсъди Плана за привеждане на област Перник в готовност за работа във военно време

oss-100817

На първото заседание за годината на Областния съвет по сигурност, неговите членове бяха запознати с действията, които трябва да предприемат при преминаване на страната във военно положение.

На заседанието, ръководено от заместник-областния управител Иво Иванов, беше разгледан Планът за привеждане на област Перник в готовност за работа във военно време, който е в съответствие с директивата, приета с постановление на Министерски съвет.

Представени бяха и задълженията на областния управител, който при обявяване на мобилизация или военно положение, организира и ръководи мероприятията за защита на населението. За упражняването на своите правомощия той се подпомага от Областния съвет за сигурност.

oss-100817-2

Със Заповед на областния управител, в него са включени директорите на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Териториалната дирекция „Национална сигурност”, Военното окръжие, Центъра за спешна медицинска помощ и представители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт.

Съветът е създаден по Закона за отбраната и въоръжените сили и предстои Министерският съвет да приеме нормативен акт за неговите функциите и дейността му.

По време на срещата бяха направени препоръки към членовете на съвета и дадени насоки за предприемане на конкретни действия в учрежденията, които да допринесат за адекватното реагиране и запазване на добрата комуникация както между отделните звена и областния управител, така и помежду им.

oss-100817-3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *